TÄSSÄ ENTISEN SOMSOLAN PERUSTAJAN JA ÄITIMME SARI McGLINN'IN TEKSTEISTÄ KOOTTU PIENI ESITTEY, ENSI KURKKAUS KIVIEN KIEHTOVAAN MAILMAAN...

 

TAUSTAA...

Ihmiset ovat kautta aikojen olleet kiinnostuneita kivistä ja käyttäneet niitä niin arjessa kuin juhlissa ja muissa erityistilaisuuksissa. Lämmitettyjä kiviä on käytetty kehon lämmittämiseen ja kipujen hoitamiseen. Kiviä on käytetty koruina ja viestimään käyttäjänsä sosiaalisesta asemasta. Kiviä on käytetty valuutan kaltaisina vaihtovälineinä. Kiviset rakennukset antoivat suojaa, juomavesi hankittiin joesta tai kaivosta jonka pohjalla oli kiviä. Kiviä on käytetty henkisissä rituaaleissa, yhteyden luomisessa tuonpuoleiseen tai kosmokseen. Tietäjät ja shamaanit ovat käyttäneet niitä tietoisuutensa ja värähtelytaajuutensa kohottamiseen.

Kivet johtavat energiaa, etenkin kvartsien perheeseen kuuluva vuorikristallikide, jota on käytetty sähkölaitteissa. Myös lääketiede käyttää tai jäljittelee niiden koostumusta ja kivien, mineraalien, käyttö on myös yhä yleisempää kosmetiikan ja kauneudehoidonkin puolella.

 

MIKSI...

Kiven hoitavat vaikutukset syntyvät kivessä olevista mineraaleista, niiden kiderakenteista, kiven muodoista sekä pinnan kuvioista ja väreistä. Kaikki värit ovat valon eri värähtelytaajuuksia, joilla on omat hoitavat vaikutuksensa ja kiven hoitavat ominaisuuden syntyvät näiden yhteisvaikutuksesta.

Ihmisen keho koostuu mineraaleista, kehossa on useita värien valotaajuuksia. Kun kuolemme, palaa kehomme takaisin osaksi maata. Kehomme on siis osa maapalloa aivan kuin kivetkin.

 

MITEN...

Ihmisen käyttäessä kiveä tapahtuu liveä sähkömagneettinen reaktio joka tunnetaan nimellä pietsosähköilmiö. Herkästi värähtelevä ihminen kokee tämän miedosti värähtelevänä, pistelevänä, lämmittävänä tai viileänä energiana. Se voi ilmetä myös tunnetilana, esimerkiksi rentoutuksena tai erilaisina mielikuvina vaikkapa metsässä kävelystä. Näin kivien hoitavat vaikutukset voivat auttaa muun muassa kehon kipujen lievitykseen, nukahtamiseen ja ajatuksien rauhoittamiseen. Ne voivat vahvistaa sisäistä rakkautta ja itseensä luottamista ja lisätä elämäniloa.

Tätä aistimista voi jokainen oppia kehittämään ja sitä kautta kokea niiden energiaa ja kivien kanssa syntyvää vuorovaikutusta. Harjoittelemalla taidot kehittyvät ja pitkään kivien kanssa työskennellyt voi kehittyä aistimaan hyvin kivien hienosyistä energiaa.

Kivien energiaa hoitaa sinua ollessaan aurakenttäsi, eli kehoasi ympäröivän energiakentän, sisällä. Aurasi levittyy noin metrin säteelle sinusta.

Voit hoitaa itseäsi kivillä pitämällä niitä esimerkiksi yö- tai työpöydällä, taskussa, keholla tai vaikkapa korun muodossa esillä.

 

KIVEN VALINTA...

KOTIIN TAI TILAAN

Sisustukseen ja tilaa hoitamaan tarkoitetun kiven kannattaa olla kookas. Valitse vaikkapa suurempi raakapala, tai kivituikun kaltainen kiviesine. Voit myös koota kiviä tarjottimelle tai kulhoon, jolloin ne toimivat ryhmänä ja antavat energiaansa tilaan. Korkeavärähteiset kivet voivat olla kooltaan pieniä ja silti vaikutukseltaan suuria. Esimerkiksi apofylliitti kidekärki kirkastaa ja kohottaa värähtelytasoa ja tuo turvallista rakkauden energiaa koko huoneeseen. Kidekärkilevyt, kuten ametisti-, sitriini- ja vuorikristallikidekärkilevyt koostuvat kymmenistä tai sadoista pienistä kidekärjistä jotka yhdessä toimivat voimakkaammin kuin yksittäiset kiteet. Valitse kivi sen mukaan mitä energiaa haluat tuoda tilaan, esimerkiksi makuuhuoneeseen rauhoittavaa ja rentouttavaa energiaa, olohuoneeseen iloista ja niin edespäin.

LAHJAKSI

Valitse lahjaksi tuleva kivi, koru tai kiviesine sen värin mukaan. Mieti mitä värejä lahjan saaja yleensä käyttää pukeutumisessaan - nämä ovat värejä joista hän todennäköisesti pitäisi myös kivissä. Saajan pukeutumistyylistä voi myös päätellä millaisista koruista tai esineistä hän voisi pitää. Boheemin rönsyilevän tyylin ystävä todennäköisesti pitää myös rosoisemmista, luonnollisen muotoisista kivistä, koruista ja esineistä. Klassisten, minimaalisen tyylin ystävä todennäköisesti pitää myös sirommista, yksinkertaisen silotelluista kivistä, koruista ja esineistä ja niin edelleen. Voit myös antaa kiven, korun tai kiviesineen lahjaksi sen hoitavien ominaisuuksien perusteella. Mieti silloin, mitä energiaa lahjan saaja voisi kaivata tai vaihtoehtoisesti mitä energiaa haluat antaa lahjan saajalle? Näin lahja on vielä merkittävämpi sen saajalle.

 

MUISTA...

Useamman kiven samanaikainen käyttö ei kumoa toistensa vaikutuksia. Kivet tukevat toistensa harmoonisia, ykseyttä luovia vaikutuksia ja yhteisvaikutuksessa on aina voimakkaammin eheyttävä energia kuin yksittäisessä kivessä.

Kivi ei tee mitään asioita puolestasi, mutta voi tukea sinua saavuttamaan ja toteuttamaan niitä asioita mitä sen tuella haluat saattaa - yhteistyössä kanssasi.

 

Ihania hetkiä kivien parissa toivottaen SOMA & SIS siskotiimi,
Mira & Stina Ovaskainen