VIIKON KIVI | SERPENTIINI

 

Serpentiinien kiviperhe on laaja ja niissä kaikissa vaikuttavin ominaisuus on käyttäjänsä elämänmyöteisyyden tukeminen. Serpentiinit kuuluvat magnesiumsilikaatteihin. Värit vaihtelevat eri vihreän sävyissä. Serpentiinejä esiintyy ympäri maapalloa ja kiven värit ja mahdolliset kuvioinnit vaihtelevat esiintymisalueen mukaisesti. Serpentiiniä on käytetty jo tuhansia vuosia sitten talojen rakentamisesta, koriste ja käyttö-esineisiin.

Monia serpentiinilaatuja kutsutaan puhekielessä myös jadeksi, vaikka ne eivät jade olekkaan. Yleisin on Kiinasta tuleva vaalean-hailean vihreä serpentiini, jotka kutsutaan kiinan jadeksi. Somsolassa kutsumme sitä Serpentiiniksi Kiinasta tai Jademainen serpentiini nimellä, johtuen jade etuliitteen yleisestä liittämisestä kiveen. Monilla kivillä onkin useita kutsumanimiä! Jos matkustat Kiinassa, sinulle todennäköisemmin koetetaan myydä juuri serpentiiniä jadena, joten ole tarkkana.


KAIKKI SERPENTIINIT

Rakkauden ja ystävyyden kivi. Sopii hyvin kaikille ja on mukava lahja antaa ystävälle, toivotten kaikkea hyvää.
Kaikki serpentiinit ovat iloista elämänmyönteisyyttä kohottavia kiviä. Ne puhdistavat hyvin kehon energiatukoksia ja kohottavat mielialaa ja sitä kautta ne aktivoivat toimeliaisuutta ja aikaansaavuutta. Ne opettavat käyttäjäänsä päästämään irti kontrollista ja sen sijaan elämään jokaisesta hetkestä nauttien, huolettomasti. Serpentiineillä saa syvemmän yhteyden luontoon ja luonnonrytmissä elämiseen. Pitämällä serpentiinejä kämmenissäsi, huomaat miten helposti pääset yhteyteen sisimpääsi ja tunnet yhteenkuuluvuutta maapallon kanssa. Serpentiinit maadoittavat ja sen kautta tasapainottavat niin kehoa kuin mieltä ja tunteita. Sen kautta ne opettavat käyttäjäänsä läsnäoloon elämässään.

Kaikki serpentiinit hoitavat hyvin koko kehoa ja kaikkia chakroja.

P.s. Muun muassa kaikki serpentiini eläin-kiviveistokset ovat tätä serpentiiniä, Perusta ja paikallista käsityötä.

JOKAISESSA SERPENTIININIMIKKEESSÄ ON LISÄKSI OMAT VAIKUTUKSENSA, LUE ALTA LISÄÄ...

 

JALOSERPENTIINI

Jaloserpentiini on huippulaatuista, läpikuultavaa ja tasaväristä ja se näyttää kuin karamellilta. Sen erityisominaisuuksia ovat: uudistava ja virkistävä. Kiven heleä, kirkas energia rauhoittaa, tasapainottaa ja virkistää kehoa. Hoitaa hyvin väsymystä, kiireentuntoa, kipeäksi tulemista. Pidä silloin jaloserpentiinejä keuhkojen kohdalla, rintakehän päällä, otsalla ja kämmenissä ja huomaat miten olosi kohentuu. Tämä kivi on tukena kun tarvitset uudistua. Auttaa syventämään yhteyttä kehoosi, sen hyvinvointiin ja rakastamiseen.

Lue myös (kaikkien ) serpentiinin yleiset vaikutukset.

 

SERPENTIINI CHYNTHA

Väriltään vaalean hailean vihrää, jossa on mustia viivoja ja läiskiä. 
Tasapainottaa kehoa, tunteita ja ajatuksia. Puhdistaa kehon energiatukoksia ja kohottaa mielialaa ja sitä kautta aktivoi toimeliaisuutta ja aikaansaavuutta. Ne opettavat käyttäjäänsä päästämään irti kontrollista ja sen sijaan elämään jokaisesta hetkestä nauttien, huolettomasti.

Erittäin hyvä kehon maayhteyden voimistamisessa ja koska tämä serpentiini tulee  Afrikasta, sillä pääsee hyvin yhteyteen alueen luonnon sekä koko maapallon kanssa. Tasapainottamisen myötä serpentiini voimistaa päättäväisyyttä ja tukee rohkeutta olla oma itsensä.

Lue myös (kaikkien ) serpentiinin yleiset vaikutukset.

 

VAALEA SERPENTIINI, KIINA | JADEMAINEN SERPENTIINI

Väriltään vaalean hailean vihreää, enimmäkseen läpinäkymätöntä kiveä. Kutsumanimenä Kiinan jade / jademainen serpentiini, mutta se ei ole jadea vaan serpentiini.

Siinä on avartava ja selkeyttävä energia. Se tukee läsnäoloa kussakin hetkessä ja sen tasapainoista kehittymistä. Tämän kautta se tukee elämänmyönteisyyttä. Maadoittaa, hoitaa ja tukee kehon tasapainoa. On avuksi meditoitaessa luomalla yhteyden äitimaan rakkauteen. Tätä kautta on mahdollista saada syvempi yhteys omaan kehoonsa, sen hyvinvointiin ja rakastamiseen.

Lue myös (kaikkien ) serpentiinin yleiset vaikutukset.

 

KEVÄÄN VIHREÄ SERPENTIINI KOREASTA

Korean serpentiinin keväisen kirkas vihreä puhdistaa kehoa ja mieltä. Se kutsuu uusia ideoita, suunnitelmia ja visioita syntymään yksinkertaisesti kuin puihin tulevat uudet silmut, ilman ponnisteluja. Tätä rentoutumista ja elämistä Etelä Korean serpentiini opettaa. Tukee elämänmyönteisyyttä, läsnäoloa kehossa ja maayhteydessä.

Lue myös (kaikkien ) serpentiinin yleiset vaikutukset.

 

SERPENTIINI PYRIITTI

On väriltään vaalean haileata ja siinä on tummia läiskiä ja pienesti pyriittihippuja mukana. Siinä yhdistyvät serpentiinin elämäniloisuus ja tasapainottava vaikutus sekä pyriitin asioit aikaansaava energia. Tämä serpentiini tulee Perusta. Tällä hetkellä saatavilla vain myymälästä, litteänä kivenä.

Lue myös (kaikkien ) serpentiinin yleiset vaikutukset.

 

© Sari McGlinn, Somsola

KLIKKAA JA KURKKAA TÄSTÄ MUUTKIN KAUNIIT TUOTTEEMME SERPENTIINISTÄ!

Jätä kommentti

Luemme kaikki kommentit ennen kuin julkaisemme ne.