VIIKON KIVI | RUUSUKVARTSI

 

Ruusukvartsi kuuluu kvartsien perheeseen. Kaikki kvartsit selkeyttävät ja kirkastavat käyttäjänsä oloa. Huippulaatuinen ruusukvartsi on heleän vaaleanpunainen ja läpikuultava. Sitä esiintyy myös hyvin hailean ja vaalean värisenä ja läpinäkymättömänä.  Mangaanin, raudan tai titaanin määrä ruusukvartsissa on oletattavasti aikaansaanut sen vaaleanpunaisen värin voimakkuuden. Ruusukvartsia esiintyy laajasti maapallolla, myös Suomessa. Erityisen huippulaatuista ruusukvartsia tulee Madakaskarilta.

Ruusukvartsi on kautta aikain tunnettu rakkauden kivenä, koska sen värähtelytaajuus on sama kuin rakkauden värähtelytaajuudella. Se voimistaa rakkaudellisuudessa olemista ja onnellisuutta. Auttaa olemaan lempeämpi ja hyväksyvämpi itseään ja kanssaihmisiään kohtaan. Se hoitaa ja eheyttää sisimmässä olevaa rakkautta. Auttaa anteeksiannossa ja hyväksymisessä. Hoivaa ja hellii murheellistakin sydäntä. Hoitaa erityisesti sydänchakraa ja tekee hyvää kaikille chakroille. Ruusukvartsi on kivillä hoitamisen tärkeimpiä hoitokiviä.

Jokaisella mineraalilla on omat hoitavat vaikutuksensa ja ruusukvartsin erityisominaisuus on pyyttettömän, rakastavan hyväksynnän ja sallimisen kokeminen. Ainoastaan hyväksymällä asiat sellaisena kuin ne ovat, vapautamme itsemme asiasta ja saamme sisäisen vapauden. Tätä vapauden luomista ruusukvartsi opettaa mestarillisesti. 

Ruusukvartsi voi ensituntumalta tuntua vaatimattomalta ja ’mitäänsanomattomalta’ henkilölle joka hakee isoja aistimiskokemuksia, draivia ja vauhtia. Ruusukvartsin viisaus avautuu käyttäjällen kun hän hiljentyy aistimaan rakkauden herkkiä nyansseja ja uskaltaa kohdata sisimmässään olevia suruja, hylätyksi tulemista, yksinäisyyttä jne. Ruusukvartsi on totuudellisuuden opettaja.

Ruusukvartsi on hyvin vaatimaton ja se antaa itsestään kaiken rakkauden käyttäjälleen. Isojen tunneasioiden hoitokivenä se voi sananmukaisesti mennä tyhjäksi, niin pyytteettömästi se hoitaa. Silloin kivi muuttuu hailean harmahtavaksi ja siihen saattaa tulla halkeamia. Silloin se on hyvä siirtää kukkaruukun mullan päälle nauttimaan eläkepäivistä ja yhteydestä kasvin kanssa.

Ruusukvartsi on henkikohtainen lempikiveni, koska se opettaa mestarillisesti pyytteetöntä rakastamista. Se on siten hyvä peilauspinta ja opettaja rakkaudessa. Pyyttettömästä rakkaudesta kumpuaa niin kaunis onnellisuus, ettei sen kokemin kuvaamiselle sanat riitä! Ihana kivi pitää aina mukana sekä antaa lahjaksi, onnea ja rakkautta toivottamaan. Ja ruusukvartseja ei voi koskaan olla liikaa, kuten ei rakkauttakaan!

 

Ruusukvartsin käyttötapoja kehon ja mielen hoitamisessa

Halutessasi kokea rakkaudellista oloa, jossa koet turvallisuutta ja lempeyttä, sujauta ruusukvartsi spiraaliriipuksen sisään tai käytä riipuksena tai irtokivenä rintaliiveissä, jolloin kivi on sydämen kohdalla. Sydänchakran kautta kiven energia leviää nopeasti koko kehoon ja aurakenttään, joka on sinua ympäröivä energiakenttäsi.

Irtokivenä taskussa, rannekoruna tai korvakoruina kiven energia hoitaa aluetta jossa se on, sekä koko kehoa ja tunteita. Taskukivenä ruusukvartsi tekee aina hyvän olon.
Lahjana ruusukvartsi viestii rakkaudesta lahjan saajaa kohtaa (tämä voi olla universaalia pyytteetöntä rakastamista tai sukupuolista rakkauttaJ )

Nukahtamiseen ja levolliseen uneen, pidä ruusukvartseja kämmenissäsi. Kämmenestä kulkee sydämen kautta energiaväylä toiseen kämmeneen ja näin ruusukvartsi rentouttaa sydäntä ja tunteita nukahtamaan. Nukahdettuasi kivet voivat hyvin jäädä sänkyyn sinua hoitamaan koko yöksi.

Iso ruusukvartsi raakapala, kynttilätuikku tai vastaava huonetilassa rauhoittaa kaikkia siellä oleilevia. Ruusukvartsi säteilee ympärilleen lempeän hyväksyvää energiaa jossa on jokaisen hyvä olla.

Rentoutushoitona laita ruusukvartseja keholle ja käy lepäämään ja rentoudu.

Kipeisiin kohtiin; hiero ruusukvartsilla kohtaa pyörivin liikkein. Hiero hartioita ja lapaluiden välissä olevia jännityskohtia ja anna itsellesi lupa rentoutua ja vain olla. 

 

©Sari McGlinn, Somsola.

KLIKKAA JA KURKKAA TÄSTÄ MUUTKIN KAUNIIT TUOTTEEMME RUUSUKVARTSISTA!

Jätä kommentti

Luemme kaikki kommentit ennen kuin julkaisemme ne.