KODIN ENERGIASIIVOUS

 

Kotimme on peili siitä mitä olemme sisäisesti. Miten koti voi, liittyy siihen miten siinä asujat voivat. Jokainen asia kodissa kertoo jotain siinä asuvista. Jos koet että elämässä on menossa muutoksia, jos kaipaat elämääsi muutoksia tai jonkinlaista kohennusta, ala katsoa kotiasi uusin silmin ja luomaan kotia vastaamaan sisäistä oloasi ja tukemaan mahdollisia muutoksia elämässäsi jos niitä on tapahtumassa tai toivot niitä elämääsi. 

Kodin symboliikka on tuttua jo ikivanhan kiinaisen Feng Shuin kautta, joka huomioi ympäristön ja kodin välisen energian liikkettä ja vaikutuksia.

Opiskelin tätä pitkään Lontoossa ja Usassa vuosituhannen vaihteessa, koska halusin ymmärtää laajemmin miten ympäristön ja ihmisen (kuten myös kodin) energiat vaikuttavat toisiinsa. Ja kaikkihan vaikuttaa, olemmehan jatkuvassa vuorovaikutuksessa sisimpämme ja ympäristöme välillä. Mielenkiintoisinta koko pitkässä fenghsuin opiskelussa oli, että huomasin intuitiivisesti saavani samat huomiot kuin Feng Shuita käyttämällä, en vain intuitiivisesti aistien osannut perustella heti miksi aistin näin. Sekin oli hyvä opetus omaan aistimiseen luottamisesta. Perinteistä Feng Shuita käytän edelleen uusien tilojen hankinnassa.

Olen muuttanut useita kymmeniä kertoja ja jokaisessa asunnossa on ollut omanlaisensa energia ja ilmapiiri. Opiskelujeni myötä ja oppimalla olemaan läsnäoleva, aloin tiedostamattani ’keskustella’ asunnon kanssa jossa olin, kuuntelin sen tarpeita ja annoin sille rakkautta. Näin vaikutin asuntoni energiaan ja oma energiani virtasi asuntoon ja sitten aloin järjestellä siitä kotiani. Samalla tavalla monet toimivat, tiedostamatta että he luovat vuorovaikutus suhdetta kotiinsa. Sen kautta kodin energiavärähtely kohoaa ja siellä on mukavampi olla. 

 

Valtamerijaspis, Ruusukvartsi, Botswanan Akaatti, Vihreä Aventuriini ja Vuorikristalli

 

Jos haluat muutoksia elämääsi, saat asioita liikkeelle kun teet kotiisi energiasiivouksen.

Energiasiivoaminen alkaa läsnäolosta. Läsnäolo on kuin seurustelua kohteen kanssa, tässä tapauksessa kodin kanssa. Mitä läsnäolevampi olet nyt-hetkelle, sitä laajempi on vuorovaikutuksesi ja aistimisesi siinä hetkessä.

Anna itsesi tulla läsnäolevaksi ja hengitä muutamia kertoja sisään ja ulos niin että huomiosi on täysin hengityksen virtauksessasi. Tämä tuo sinut helposti läsnäolevaksi. Mene sitten kodin ulko-ovelle ja ala sieltä kulkemaan myötäpäivään huone huoneelta. Jos sinulla on useita kerroksia, aloita ulko-ovelta ja tee myötäpäiväkierros ja siirry sen jälkeen tekemään myötäpäiväkierros seuraavaan kerrokseen. Myötäpäiväkierroksen tarkoituksena on liikuttaa energiaa kotonasi ja laittaa samalla sinut syvempään vuorovaikutukseen ja aistimiseen kotiasi kohtaan.

Kulkiessasi myötäpäivään taputa käsilläsi napakasti yhteen jokaisessa nurkassa, aloittaen alhaaltaa ylöspäin. Näin liikutat nurkkiin jämähtänyttä energiaa liikkeelle. Taputa energiaa liikkeeseen myös jokaisessa kohdassa jossa koet, että on sotkuista tai jämähtynyttä. Voit myös käyttää ääntäsi ja laulaa tai hyräillä. Heijaa sana on erityisen eheyttävä ja tilan energiaa harmonisoiva. Se sana esiintyy jokaisessa alkuperäiskulttuurissa. Lausu voimallisesti heijaa, heijaa, heijaa ja huomaa miten se samalla vaikuttaa harmonisoivasti myös sinun kehoosi ja mieleesi. Yksinkertainen sana ja niin eheyttävä! Jos yhdistät heijaa sanaan taputukseen, teet voimallista tehopuhdistusta kodillesi ja samalla omalle kokonaisuudellesi.

Yksi suosikeistani on käyttää violettiliekkiä kodin energiasiivouksessa. Kutsun violettiliekin kotiini ja ilmoitan että se saa puhdistaa kaikki illuusiot, kaiken tarpeettoman kotini ja minun energiakentistä. Violetti energiatuli puhdistaa kaiken epäaidon pois. Sitä voi käyttää myös kehon energiakentän puhdistuksessa silloin kun tarvitset sitä.

Kun olet tehnyt myötäpäiväkierroksen, olet samalla tullut tietoisemmaksi kodistasi. Aisti sitten mitä kotisi kaipaa sinulta (siivouksen lisäksi). Hengitä taas kiinnittäen huomiosi ilman virtaukseen sisään ja ulos ja anna itsesi tulla vielä syvemmin läsnäolevaksi kodillesi. Huomioi mitä visioita, tunnelmia, lauseita tai muita tuntemuksia koet. Se mitä koet, on kotisi viestintää sinulle. Voit aistia sen myös mielialana joka sinulle tulee kun olet läsnäolevana kodillesi.

Toimi sitten aistimuksesi mukaisesti ja visualisoi tai muulla tavoin anna kodillesi sitä mitä se toivoo saavansa. Se voi olla iloa, rauhallisuutta, uskoa ja toivoa, onnellisuutta tai mitä vain. Anna sitä kodillesi mielikuvin ja anna sydämestäsi virrata rakkautta ja kiitollisuutta kotiasi kohtaan.

Aloita sitten kodin siivous, ollen edelleen läsnäolevassa olotilassa. Imuroi, pyyhi pölyjä, pyyhi lattiat samalla visioiden kuinka kaikki vanha ja tarpeeton energia, ajatukset ja tunteet saavat lähteä kodistasi ja sinusta ja kutsut uutta raikkautta kotiisi ja kaikkea mitä haluat kotiisi kutsua. Tämä on energiasiivouksen ydin, tee jokainen liike läsnäollen liikkeen virtaukselle ja ajattele tai visioi mitä toivot kotisi olevan siellä asuville. Toivotko että kotisi on onnen ja rakkauden paikka tai inspiroiva ja rentouttava tai…?

Voit tehostaa siivousta lisäämällä siivousliinaan muutaman tipan eteeristä tuoksuöljyä ja samalla tuot kotiisi mintun, appelsiinin tai muun hyvän tuoksua eli uutta energiaa. 

Siivouksen jälkeen pysähdy kodin keskelle ja kiitä kotiasi, kutsu sinne kaikki ne elementit mitä toivot kodissasi olevan (rakkaus, rauha ym.), kutsu kotiisi enkelit, valo jne. Anna sydämesi tuntea kiitollisuutta kotiasi, elämääsi, sinua ja läheisiäsi kohtaan. Kiitollisuus tekee tilaa kaikelle myönteiselle uudelle myös elämässäsi.

Nyt kun energiasiivous on tehty, on hyvä hetki keskittyä kodin sotkukohtien järjestelyyn. Ne jätettiin tarkoituksella tehtäväksi jälkeenpäin, koska muuten saattaa käydä niin, että sotkukohtien järjestely vie koko päivän eikä ole enää puhtia energiasiivouksen tekemiseen. Kun taas energiasiivouksen tekee ensimmäiseksi, se liikuttaa jämähtynyttä energiaa kodissa ja sinussa, helpottaen muutoksien tulemista, johon sotkukohtien järjestäminenkin liittyy.

Ala tämän jälkeen järjestellä sotkukohtia tai ota urakaksi vain yksi sotkukohta jonka järjestätä paikoilleen.

Järjestellessäsi tavaroita, katso niitä ’uusin silmin’ ja kysy itseltäsi, tuleeko sinulle niistä myönteisiä vai ikäviä tuntemuksia tai muistoja. Kysy myös itseltäsi koska viimeksi tarvitsit tavaraa. Kaikki tavarat joihin sinulla liittyy jollain lailla ei-mukavia muistoja, eivät tue enää hyvinvointiasi, sillä aina katsoessasi kyseistä tavaraa, se herättää sinussa matalaa, erillisyyttä värähtelevää energiaa, jossa huolet ja väsymys viihtyvät. Suosittelen että kaikki tälläiset esineet laitetaan eteenpäin, hyväntekeväisyyteen, lahjana jollekkin josta tavarasta on iloa tai myydä ne pois.

Kaikki tavarat joihin sinulla on erityisen hyviä ja onnellisia muistoja tai joita käytät useasti, on hyvä laittaa hyvin esille. Ne tukevat myönteistä, korkeaa ykseyden energiavärähtelytaajuutta ja ovat myös helposti käytettävissä.

Huomioi myös tavarat joita et vain ole käyttänyt ja silti pidät niistä. Jos ei vielä tiedä tarvitsetko niitä, niin voit pakata ne laatikkoon ja siirtää talteen. Voit vaihdella myönteisiä muistoja herättäviä kodin koriste-esineitä vuodenaikojen mukaan, jotkut tavarat haluat ehkä säilyttää lapsillesi.

Vaatteita järjestäessäsi käy läpi mitkä vaatteet sopivat keskenään asukokonaisuuksina ja mitä todella tykkäät käyttää. Valitse lempivaatteesi ja katso mitä jää sen ulkopuolelle. Loppujen lopuksi pärjäämme ja käytämme hyvin pientä vaatemäärää.

Huomioi myös kodin ikkunat. Puhtaista, kirkkaista ikkunoista näkee tarkasti ulos ja valo pääsee paremmin sisään. Ne myös tukevat sinun näkemistäsi elämäsi asioissa.

Laita siivouksen jälkeen kotisi jokaiseen huoneeseen palamaan kynttilä, joka puhdistaa kodin energiaa ja tuo sinne valon energiaa.

Voit myös laittaa jokaiseen huoneeseen kukkanen tai iso kimppu olohuoneeseen tai keittiöön, eli siihen paikkaan jossa kodissanne eniten oleillaan, tuomaan kukkien kaunista energiaa kotiinne.

Onnea uuteen energiapuhdistettuun kotiisi! Ja jos kodin ja oman energiasi harmonisointi kiinnostaa, olet tervetullut sunnuntaina 19.8.2018 Sinun ja kodin harmonisointikurssille. Kurssiliput löydät täältä.

 

Kirjoittaja Sari McGlinn on pitänyt Harmonisointikurssia vuodesta 2001.

 

Opettaja Sari McGlinn on opettanut Harmonisointia vuodesta 2000. Hän on opiskellut Feng shuita ja Harmonisointia Usassa ja Englannissa yli 50 opintopäivää. Sari omaa monipuolisen terapeutti koulutuksen. Hänen erikoisosaamisen alue on ihmisen luomisen mekaniikan tuntemus. Miten ihminen luo elämänsä ja miten hän voi muokata jo luomaansa uudelleen. Näitä metodeja Sari opettaa kaikilla kursseillaan. Sari on kouluttanut yli 1000 Hyvinvointialan ammattilaista.

1 kommenttia

Kiitos ohjeistuksestasi. Huomena herättyäni aloitan energia puhdistuksen ja kodin siivouksen. Kiitos Kiitos Kiitos

Annu 22/12/2018

Jätä kommentti

Luemme kaikki kommentit ennen kuin julkaisemme ne.