JUHLITAAN ISIÄ

 

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ

Viikon päästä vietetään isänpäivää.

Pienet lapset askartelevat isänpäiväkortteja tarhassa, Sunnuntaina isä saa ehkä aamukahvin, kortin ja lahjat sänkyyn sekä lapset ympärilleen, yhdessäoloa isänpäivän aamuna.

Kirjoitan tätä postausta, muistamatta isänpäiviä omassa varhaislapsuudessani, mutta muistan useita isänpäiviä sen jälkeen. Ne olivat tavallisia arkisunnuntaita, koska isäni ei ollut enää elossa. Siksi, toivotan kaikille, joilla on isä, ihan minkälainen isä vaan, hyvää isänpäivän viettoa sillä se on etuoikeus. Vanhemmat toimivat meille esimerkkinä, hyvässä ja huonossa. He ovat se viimeinen turva mihin nojata, kysyä neuvoa, saada purkaa sydäntä. Voivat he olla poissaoleviakin tai välit voivat olla riitaisat. Silti, isä on aina isä ja äiti on aina äiti. Suhde on elinikäinen.

Nykyään, tässä iässä, koen että on minun aikani antaa takaisin sitä hoivaa ja välittämistä mitä sain. Kiitollisuus kaikista hyvistä hetkistä yhdessä ja kiitollisuutta ja arvostusta kaikista hetkistä joita on vielä edessä.

 

Juhlitaan isejä

 

Mistä haluaisit omaa isääsi kiittää? Missä hän on toiminut sinulle esimerkkinä, auttanut, tukenut, puskenut eteenpäin? Ei ole haittaa siitä että sanomme useammin, kiitos että olet olemassa. Rakastan sinua. Se kiitollisuus mitä heijastat ulospäin, syttyy myös sinun sisimmässäsi isompaan säteilyyn. Yhdessäoloa, jaettuja elämyksiä. Onko se jutusteluhetki, ulkoilua, yhteinen päivällinen, hartioiden hieronta? Mitä haluaisit jakaa isäsi kanssa?

Jos isäsi ei ole paikalla tai lähellä, tee se mielessäsi, anna kiitoksia ja kiitollisuutta kaikesta hyvästä mitä muistat yhdessäolonne taipaleelta.

Omaa isääni muistelen ja kiitän seuraavasti tänä isänpäivänä: Kiitos isä, yhteisestä hetkestä kun seisoimme kesäisen luonnon keskellä kalliolla, pidit kädestäni kiinni ja näytit sormellasi taivaalle ja kerroit että "Sari, nuo ovat Cumuluspilviä." ja kerroit pilvien muodostumisesta. Olimme yhdessä, luonto ympärillämme, kauniina kesäpäivänä. Rakastan edelleen luonnon kuuntelua ja katselua ja nautin jakaa tietoa aivan kuin sinä Isä. Äänitit meille lapsille iltasatuja, joita pystyimme kuuntelemaan vielä aikuisenakin ja kuulla äänesi. Minä olen tehnyt rentoutusäänitteitä. Sain äidiltäni muutama vuosi sitten sinulle kuuluneen kirjasi Suomen kivistä. Olen kirjoittanut kaksi kivikirjaa. Kirjoitit runoja ja tarinoita. Minä myös. Nautit luonnossa olemisesta, kuten minäkin. Vaikka vietimme yhdessä vain viisi vuotta. Olen matkani varrella oppinut koko ajan lisää, miten paljon olen sinulta oppinut ja miten olen tehnyt niin paljon samanlaisia asioita kuin sinäkin.

Kiitos isä.

Sari McGlinn

 

P.S. KURKKAA TÄSTÄ LAHJAIDEOITA ISÄLLE

Jätä kommentti

Luemme kaikki kommentit ennen kuin julkaisemme ne.